пятница, октября 14, 2016

«Ажурна» бібліотека

   Нембро - невелике місто, неподалік від Бергамо (Італія). У 2002 р. одна з архітектурних фірм отримала замовлення розробити там проект оновлення муніципальної бібліотеки. Це було непросте завдання, оскільки основою мала стати вже існуюча будівля кінця ХІХ століття - колишня початкова школа. Дизайнери абсолютно немислимим чином вийшли із ситуації - «одягли» її в ажурний керамічний чохол.


   Це щось схоже на каркас, де на вертикальних сталевих тросах нанизані керамічні пластинки розміром 40х40см. Вони вільно обертаються навколо своєї вісі, створюючи постійну тінь усередині, але в той же час, пропускаючи потрібну кількість світла - принцип сонцезахисного крему. Увечері ця будівля виглядає не менш загадково!



Як вам така «ажурна» бібліотека?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Комментариев нет:

Отправка комментария